Snelheid en vakkundigheid

Groepenkast vervangen?

Gaat u verbouwen of wilt u de groepenkast van uw oude woning opknappen? Elektricien RS Elektra uit Volendam weet precies wat u nodig heeft en kan van uw oude groepenkast een goed geordende groepenkast maken.

Wat is de functie van een groepenkast?

Een meterkast heeft meerdere benamingen. We noemen het ook wel een groepenkast, stoppenkast, verdeelkast of elektriciteitskast. Een groepenkast is het middelpunt waar alle elektrische installaties in uw woning of kantoorpand samenkomen. Vanaf de meterkast wordt ook de verbinding gelegd met een energie leverancier. In de meterkast zit ook een elektriciteitsmeter dat meet hoeveel stroom u verbruikt. De meterkast zorgt er voor dat u alle dagelijkse bezigheden veilig kunt uitvoeren zonder dat u problemen krijgt met elektriciteitsproblemen.

Omdat alle elektrische apparaten, stopcontacten en lampen naar uw groepenkast lopen, is het van belangrijk dat de meterkast goed wordt onderhouden. Een elektricien moet zorgen dat u voldoende stroom kan gebruiken zonder dat de stroom uit valt. Of erger nog, brand vanwege kortsluiting.

Een veilig gevoel met uw vervangen meterkast

Het vervangen of aanpassen van uw meterkast geeft je als bewoner een veiliger gevoel. Zoals je op de foto ziet, zorgt RS Elektra ervoor dat je overzicht hebt in je meterkast waarbij alle elektriciteitsdraden goed zijn gesorteerd en gemonteerd.

Oude meterkasten voldoen soms niet meer aan de nieuwe eisen in Nederland. Het is op zich niet zo erg, maar het betekent wel dat je meer kans hebt op brandgevaar of andere problemen. De nieuwe eisen zijn overigens opgesteld om aan de steeds grotere stroomverbruik te voldoen. Tegenwoordig is alles digitaal waardoor het stroomverbruik is toegenomen. Dit moet uw stoppenkast natuurlijk wel aankunnen!

Meterkast voor aanpassing
Meterkast tijdens verbouwing
Meterkast na verbouwing

Voordelen van een nieuwe meterkast

Een meterkast vervangen door RS Elektra zorgt voor een aantal grote voordelen.

Veiligheid

Vernieuwde meterkasten voldoen aan de laatste eisen en zijn aangepast aan uw stroomgebruik.

Storingvrij

Vervangen meterkasten zijn weer up-to-date waardoor de kans op storingen kleiner is.

Overzichtelijker

Oude stoppenkasten zijn niet overzichtelijk omdat er door de jaren heen kabels bij zijn gekomen.

Wat kost een nieuwe meterkast?

Groepenkast opgeruimd en netjes gemonteerd met alle aansluitingen.
De prijs van een nieuwe meterkast is afhankelijk van een aantal wensen en factoren:

Weet je niet precies wat er allemaal moet gebeuren voor het vervangen van je meterkast? Geen probleem! Maak een afspraak met ons en we komen langs voor een vrijblijvende prijsindicatie en advies op maat. 

Meterkast laten vervangen?

We helpen u snel bij het vervangen van de meterkast of het plaatsen van een nieuwe groepenkast. 
Neem contact met ons op en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een afspraak.

E-mail

Heeft u geen haast, dan kunt u RS Elektra per mail bereiken via info@rselektra.nl of door het contactformulier in te vullen.

WhatsApp

WhatsAppen kan natuurlijk ook! Stel uw vraag via een bericht en wij beantwoorden zo snel mogelijk de aanvraag.

Telefonisch

Direct contact opnemen met RS Elektra? Dat kan! Mocht u spoed hebben dan is dit de snelste manier om geholpen te worden.