Lichtplan laten maken

In een lichtplan bij een nieuwbouwwoning, verbouwing of bedrijfspand bepaalt u op welke plaatsen de verlichting komt. Dit kunnen hanglampen zijn maar ook spots, staan lampen en buitenverlichting. Het is zeer belangrijk om hier goed over na te denken omdat verlichting heel belangrijk is in uw woning of bedrijfspand. RS Elektra helpt u hier graag bij!

Wat voor lichtplan heeft u nodig?

Lichtplan voor particulieren

Hebt u een nieuwbouwwoning of gaat u verbouwen, maar weet u niet waar alle verlichting moet worden geplaatst? RS Elektra denkt graag mee en geeft eerlijk advies.

Zakelijk lichtplan

Advies nodig om een bedrijfspand, winkel of kantoor te verlichten zodat uw klanten en personeel de juiste belichting hebben? Laat u door RS Elektra adviseren.

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan is een plattegrond waarbij een elektricien in overleg met de eigenaar van de woning of het bedrijfspand alle belichting tekent zodat het tijdens de verbouwing duidelijk is welke belichting waar moet en hoe het geschakeld gaat worden.

Lichtplan voor particulieren

Verlichting vormt in een huis of bedrijfspand een sfeer verhogend en praktisch onderdeel van het interieur. Wanneer u de juiste belichting heeft zult u zichzelf eerder thuis voelen en gaat uw huis niet snel vervelen. Het opstellen van een lichtplan is daarom zeer handig om uit te voeren wanneer u een nieuwbouwhuis koopt of gaat verbouwen.

Net zoals uw een bankstel of keuken uitzoekt, is het verstandig om ook de verlichting van te voren te bepalen. Wij helpen u graag met het maken van een lichtplan. We geven advies op maat en zijn ook eerlijk wanneer we denken dat u een verkeerde keuze maakt.

Via deze manier hebben wij al vele woningeigenaren blij gemaakt met de juiste binnen- en buitenverlichting.

Lichtplan gemaakt voor particulieren
Lichtplan voor bedrijfspand

Zakelijk lichtplan

In een bedrijfspand, winkel of kantoor is de juiste verlichting ook van essentieel belang. Voor in een kantoor of bijvoorbeeld een werkplaats moet u ervoor zorgen dat uw werknemers voldoenden licht hebben zodat ze hun werk zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. In een winkel moet u er weer voor zorgen dat de producten goed opvallen en juist belicht worden.

RS Elektra heeft veel ervaring en kennis bij het maken van zakelijke lichtplannen. Samen kijken we ernaar waar u uw verlichting wilt hebben en hoe u uw kantoor, winkel of werkplaats wilt indelen. Wij kunnen u dan gericht advies geven hoe u de belichting het beste kunt inzetten en vormgeven.

Uiteraard denken wij ook mee over kostenbesparende verlichting.

Waarom is een lichtplan belangrijk?

Er zijn veel redenen te benoemen waarom een lichtplan belangrijk is. Niet alleen voor grote (bedrijf)ruimtes, maar ook badkamers, slaapkamers en de buitenverlichting kunnen voor u roet in het eten gooien wanner u een verkeerde keuze maakt. Een foutje betekent namelijk dat u een tijd vastzit met een lamp of spotje dat op de verkeerde plek zit. Het wijzigen van deze fout gaat vaak gepaard met veel extra kosten omdat er bijvoorbeeld weer een elektricien moet worden ingehuurd.

Bespreek dus goed met een elektricien hoe u uw huis gaat inrichten en kijk hierbij goed naar de verlichting die u in huis wilt hebben. Bent u er zeker van dat u in de toekomst uw woning gaat aanpassen? Neem dit dan ook direct mee in het lichtplan zodat er alvast voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen.

Door het met een elektricien te bespreken is  het direct duidelijk waar de pijnpunten liggen in uw woning of kantoorpand. Deze pijnpunten kunnen dan vroegtijdig worden opgelost.

Een lichtplan opstellen in 5 stappen

Voordat wij een lichtplan kunnen maken voor je woning of bedrijfspand, is het belangrijk dat er een plattegrond wordt gemaakt van de oppervlakte. Dit kan een bestaande plattegrond tekening zijn of een zelf gemaakte door RS Elektra. Voor een elektricien is het belangrijk om te weten waar de ramen, deuren en andere obstakels zitten.

Voor sommige activiteiten heb je meer licht nodig dan andere. Voor een elektricien helpt het enorm als het bekend is welke activiteit in een bepaald gedeelte van de woning of bedrijfspand wordt uitgevoerd. In de keuken wil je bijvoorbeeld meer licht hebben dan bij de bank. Hier wil je juist meer sfeerverlichting. Ook bij de eettafel wil je weer een ander soort licht hebben. Niet alleen sfeerverlichting, maar ook voldoende verlichting voor als je een krant leest.

Nu we alle obstakels in kaart hebben gebracht en weten welke activiteiten je gaat uitvoeren in bepaalde gedeeltes van je woning of bedrijfspand, is het tijd voor het lichtplan. Samen kijken we hoe jij de beste verlichting in huis krijgt. Kiezen we voor een spotje of gaan we toch voor een lamp aan de muur? Hoeveel verlichting moet er vanaf komen? Dit wordt allemaal besproken zodat je straks overal voldoende sfeer- en praktische verlichting hebt.

Je woning of bedrijfspand zal niet alleen verlichting aan de muur en in het plafond hebben. Je zult ongetwijfeld ook een leeslamp, bureaulamp of een andere lamp willen plaatsen in een stopcontact. De plaatsing van de stopcontacten dienen bij voorkeur dus ook gelijk te worden bepaald zodat je hier later geen spijt van krijgt.

Je hoeft je eigen geen zorgen meer te maken. Jouw woning of bedrijfspand heeft gedacht aan alle soorten belichtingen in en rondom het huis. Je kunt nu veilig een datum afspreken om de verlichting te installeren en te plaatsen.

Lichtplan nodig voor uw huis of bedrijfspand?

Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan. Of je nu belt, mailt, WhatsAppt of een contactformulier invult, alles is mogelijk. 
Wij staan altijd voor u klaar.

E-mail

Heeft u geen haast, dan kunt u RS Elektra per mail bereiken via info@rselektra.nl of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

WhatsApp

WhatsAppen kan natuurlijk ook! Stel uw vraag via een bericht en wij beantwoorden zo snel mogelijk de aanvraag.

Telefonisch

Direct contact opnemen met RS Elektra? Dat kan! Mocht u spoed hebben dan is dit de snelste manier om geholpen te worden.